Menu Zavřeno

Kuřecí čtvrtky se sladkými bramborami

Pečené kuřecí čtvrtky se sladkými bramborami

Kombinace kuřete se sladkými bramborami je prostě výborná a nestojí to moc práce. Pokud se vám nechce neustále postávat v kuchyni a něco míchat, zkuste si připravit tento jednoduchý a přitom lahodný pokrm!

Na tyto kuřecí čtvrtky moc ingrediencí nepotřebujete
  • Ingredience (pro 2):
  • Kuřecí čtvrtky (cca 600 g)
  • 1 česneková hlava
  • Čerstvý + sušený rozmarýn
  • Koření Tandoori masala barbecue blend
  • Sůl, pepř
  • Cca 400 g sladkých brambor
  • Kousek másla
  • Muškátový oříšek
  • olivový olej
  • 2 ks mrkve

Postup:

  1. Kuřecí čtvrtky osolte, opepřete a okořeňte směsí Tandoori masala a rozmarýnem. Zalijte olivovým olejem a koření potom jemně vmasírujte do kuřete. Do pekáčku také vložte přepůlenou česnekovou hlavu a čerstvý rozmarýn. ( Maso se krásně provoní.) Nechte chvíli odpočívat.
  2. Troubu rozpalte na 200°C. Kuře pečte zakryté pokličkou nebo alobalem cca 1 hodinu.
  3. Zhruba v půlce pečení očišťete mrkve a nakrájejte je na kousky. Přidejte je ke kuřeti nebo pečte samostatně na trošce oleje.
  4. Sladké brambory nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Když jsou měkké, zceďte je a přidejte máslo a muškátový oříšek (množství podle chuti). Brambory rozmačkejte.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *