Menu Zavřeno

Zeleninový krém pro lepší pocit po svátcích

lahodný zeleninový krém z mrkve udělá dobře každému

Po 14 dnech konzumování prasátek a kraviček jsem se rozhodla, že je čas zkusit něco úplně jiného. Však v roce 2018 byla světová spotřeba masa snad nejvyšší za posledních X let! Být vegetariány je nejspíš proti naší přirozenosti, ale možná bychom se mohli v požírání zvířátek trochu omezit. Přichází tedy čas zeleninových pokrmů. Tento krém je nejenom zdravý, ale i chutný! Jen ho vyzkoušejte! 

  • Ingredience( cca 4 – 5 porcí):
  • 900 g brambor
  • 3 větší mrkve
  • bílá část pórku
  • 100 g másla
  • 1,2 l vody
  • pepř, sůl, muškátový oříšek
  • čerstvá petržel

Postup:

  1. Nejprve si připravte všechny ingredience. Očistěte mrkev a brambory ( je-li třeba, oloupejte).
  2. Nakrájejte pórek a mrkev na tenká kolečka. Brambory na menší kousky.
  3. Ve větším hrnci rozpusťte máslo a vložte všechnu zeleninu. Restujte asi 10 minut.
  4. Přidejte 1,2 l vlažné vody a nechte vařit tak dlouho, dokud nebude zelenina měkká.
  5. Sundejte polévku z ohně a rozmixujte tyčovým mixérem. Potom krém ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem dle chuti. Polévku můžete ozdobit petrželí a pokud zrovna nedržíte dietu, lze ji zjemnit trochou smetany:)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *