Menu Zavřeno

Pastevecký masový koláč s hovězím ragú

Kuchyně na Britských ostrovech nepatří k zrovna nejvyhlášenějším, přesto se i v tamnější krajině dá najít větší lahůdka, než je  turisty oblíbené fish&chips. Vaše chuťové buňky určitě potěší Shepherd´s pie, který patří k tradičním pokrmům v Irsku.  Tam se jí hlavně s jehněčím masem, ale #sorryjako  tenhle recept je s hovězím… 

  • Ingredience:
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 750 g brambor
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 100 g nastrouhaného chedaru
  • rozmarýn, tymián, sůl, pepř, muškátový oříšek
  • 2 lžíce worchesterové omáčky
  • malá plechovka rajčatového protlaku 
  • 100 ml teplého mléka
  • 2 lžíce másla

Postup: 

  1. Dejte vařit vodu na brambory, které mezitím oloupejte a nakrájejte na kousky. Brambory se budou vařit cca 30 minut, dokud nezměknou.
  2. Připravte si všechny ingredience. Nakrájejte cibuli najemno, nastrouhejte mrkev a cheddar. 
  3. Na pánvi rozpalte olej. Poté do ní vložte nakrájenou cibuli, mrkev, trošku orestujte a přidejte maso. 

4. Když je směs hotová, maso ochuťte rozmarýnem, tymiánem a pepřem. Přidejte i sůl. Také je čas rozpálit troubu na 200°C. 

5. Přidejte 2 lžíce worchesterové omáčky a rajčatový protlak. Nechte dusit pod pokličkou na mírném ohni dokud nebudete mít připravenou kaši. 

6. Sundejte brambory z ohně a slijte je. Potom je rozmačkejte. Přidejte teplé mléko a dvě lžíce másla a metličkou vyšlehejte dohladka. Když je kaše bez hrudek, přidejte jogurt a cheddar. Kaši také ochuťte solí a muškátovým oříškem. 

7. Pokud máte pánev, která je vhodná do trouby, masovou směs  na ní rovnoměrně rozprostřete. Případně maso přendejte do zapékací misky. Na vrstvu masa  rozprostřete kaši. Vložte do trouby a nechte páct cca 20 minut. 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *