Menu Zavřeno

Lasagně s boloňskou omáčkou

#necoproGarfielda

Čemu nemohl odolat legendární komiksový kocour Garfield? Ano správně, lasagním! Maňana sice nadšení svého soukmenovce pro italské těstoviny (naštěstí) nesdílí, ale lidem skutečně budou chutnat…

lahodné lasagně s boloňskou omáčkou
Tyto lasagně jsou prostě neodolatelné
  • Ingredience (  pro 4 osoby)
  • 1 velká mrkev
  • 1 velká cibule
  • 500 g mlétého hovězího masa
  • 1 kg zralých rajčat
  • 2 balíčky mozarelly
  • cca 250 g lasagní
  • olivový olej
  • polohrubá mouka
  • mléko
  • červené víno (volitelné) 
  • sůl, pepř, oregano, muškátový oříšek
Co je to? Moderní umění, nebo příprava lasagní?
  1. Nejdříve najemno nastrouhejte mrkev a nakrájejte cibuli. Obě ingredience vložte na pánev s olivovým olejem, kde je ponechejte na mírném ohni asi 10 minut. Potom přidejte mleté maso a opět nechte asi 10 minut opékat. 
  2. Mezitím dejte vařit vodu na rajčata. Rajčata budete potřebovat oloupat, proto je vždy navrchu křížově nařízněte. Když se voda uvaří, rajčate spařte a oloupejte. 
  3. Oloupaná rajčata nakrájejte na malé kousky a vložte do hrnce s trochou olivového oleje. Osolte  je a opepřete. Nechte vařit  na mírném ohni asi 30 minut. ( Rajčata brzy pustí vodu.) Potom přidejte masovou směs. Opět dochuťte podle vaší preference solí ,pepřem a vínem. Nechte pomalu vařit asi 2 hodiny.
  4. Připravte si bešamel. V malém hrnci ohřejte olivový olej a přidejte trochu mouky a míchejte. Když už bude mouka nažloutlá, stáhněte hrnec z ohne a přidejte studené mléko. Míchejte dokud vám nevznikne hustá omáčka. Ochuťte ji muškátovým oříškem.
  5. Do zapékací misky postupně vkládejte vrstvy lasagní a masové směsi. Když už jste udělali poslední vrstvu, polijte lasagně bešamelem a navrh vložte kolečka mozarelly, která jste si v průběhu vaření připravili, Vrstvu sýra ochuťte oreganem a pokapejte olivovým olejem.
  6. Lasagně pečte v troubě asi na 150°C zhruba 20 minut. Dobrou chuť! 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *