Menu Zavřeno

Exploze chutí: sladkokyselý salát se šťavnatou kačkou

Husy a kachny k listopadu prostě patří, ale ne vždy se musí jednat o společnice knedlíků. Kachnička si velmi dobře rozumí i se salátem. Ale ne tak ledajakým – už jste zkusili kombinaci sladké hrušky, polníčku, marmélády a octa?

  • Ingredience:
  • kachní prsa (cca 600 g)
  • polníček
  • 1 – 2 hrušky
  • meruňková marmélada
  • bílý vinný ocet
  • pepř, chilli, sůl
  • mandlové plátky
  1. Kachní prsa rozdělte na dvě části a pokud jsou velmi tučná, trochu je ořežte. Potom kůži na několika místech nařízněte a ochuťte solí a pepřem. 
  2. Rozpalte pánev a položte na ni prsa tučnou stranou. Tuk se bude postupně rozpouštět. Prsa vždy po pár minutách otočte a opečte ze všech stran dokud není maso růžové.
  3. Maso vyjměte z pánve a nakrájejte na plátky. Krájet budete také hrušku. 
  4. K tuku, který vám zbyl na pánvi, přidejte asi lžíci octa (záleží, kolik se vám toho vypeklo) a lžíci marmelády a nechte rozpustit na mírném ohni. Dochuťte pepřem a chilli. Potom omáčku přelijte do malé misky. Na pánvi lehce opečte mandle. 
  5. Do mísy vložte polníček, nakrájené hrušky a maso. Salát posypte mandlemi a můžete servírovat. Zálivku servírujte zvlášť. 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *