Menu Zavřeno

Zaručeně (ne)pravé italské špenátové gnocci

Noky? Slyšel jsem dobře? Řekla jsi noky?

Noky? Slyšel jsem dobře? Řekla jsi noky? Kdo by neznal slavnou scénu z legendárního filmu Pelíšky. Vy se ovšem nemusíte bát, že by se vaše hlava rodiny začala rozčilovat, jako otec Kraus.  Tyhle smetanovo – špenátové noky jsou totiž tak dobré, že se bude oblizovat jako naše kočka po sežrání kapsičky za 36 Kč. Takže hodně!

Ingredience

(množství pro 2 – 3 osoby, záleží na velikosti apetitu vašeho spolustrávníka a vašem odhodlání držet dietu.)

  • Gnocci  ( 500 g )
  • kuřecí prsa ( cca 200g)
  • baby špenát ( 125g)
  •  česnek ( 2 -3 stroužky)
  • smetana na vaření 
  • čerstvý pepř 
  • chilli
  • sůl
  • olivový olej 

Postup:

1.Rozehřejte troubu asi na 180 °C a dejte vařit vodu na gnocci. Než se voda uvaří, nakrájejte česnek na tenké plátky. Půlku  budeme  restovat na pánvi, druhou později přidáme do zapékací mísy.  Je dobré si všechno připravit najednou, aby vám pak šla práce od ruky. Takže co je ještě potřeba nakrájet? Ano, správně. Kuře.

2. Když jste s  popravou  kuřete hotovi, očistěte nůž i prkénko (protože salmonea je děsná svině) a pusťte se do špenátu. Mezi tím se vám na pánvi ohřívá olej a když má ideální smažící teplotu, je čas přidat česnek a za chvilku i kuře.

3.Maso  osolíme a opepříme dle vaší preference. Já osobně jsem pepřem přímo posedlá a navíc ještě přidávám trochu chilli, aby byly gnocci trochu pikantnější.

4.Část nakrájeného špenátu dejte do zapékací mísy, společně se syrovým česnekem. V té době už budete mít pravděpodobně uvařené gnocci, takže je čas je vylovit a přesunout do zapékací misky. Osud noků potom bude následovat již hezky osmažené kuřátko. 

5. Když máte gnocci i kuře vyskládané na vrstvě špenátu, přidejte do misky i jeho zbytek a vše zalejte smetanou.  Můžete ještě přidat trochu pepře a chilli a vše promíchejte. Teď už jen stačí vložit zapékací misku do trouby a zhruba za 15 minut je hotovo!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *