Menu Zavřeno

Víc než kečup! Rychlá omáčka na špagety

Špagety s kečupem a se sýrem jsou klasika, kterou zvládne snad každý. Ovšem tento pokrm lze uvařit i tak, že se budou vaši strávníci oblizovat až za ušima. Nevěříte? Stačí přidat maso a trošku koření a najednou špagety už nejsou tím rychlým jídlem, které nikoho neurazí. Doma jsme tento recept nazývali boloňskými špagetami, což má k slavnému italskému pokrmu asi tak stejně blízko jako Praha do Říma, nicméně, až tyto špagety ochutnáte, nebude vám  na správném názvosloví záležet…

  • Ingredience (pro dvě osoby) :
  • Cca 200 g vepřové panenky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • špagety cca 200 g
  • kečup
  • olivový olej
  • pepř, sůl, oregano, skořice
  • sýr ( eidam, parmezán, grana, …)
  • voda

Postup:

  1. Osolte vodu a dejte ji vařit.  Než se voda uvaří, připravíte si všechny ostatní ingredience.
  2. Nakrájejte cibuli na kostičky a česnek na plátky. Na pánvi rozpalte asi 1 lžíci olivového oleje. Vložte cibuli na pánev a nechte ji zpěnit. Pak přidejte česnek.
  3. Nakrájejte maso na kostičky. Pokud nejste fanouškem vepřového, můžete použít kuřecí maso. V obou případech neuděláte chybu!
  4. Maso osolte, opepřete a přidejte k cibuli a česneku. Potom směs okořeňte oreganem a skořicí.
  5. Dejte špagety do vroucí vody. Než se uvaří (dle návodu), bude omáčka hotová.
  6. Když je maso dostatečně propečené, přidejte na pánev kečup a směs podlijte vodou. Nechte povařit. Omáčku dochuťte kořením dle vašich preferencí. Ale s oreganem to nepřehánějte, nebo bude jídlo příliš hořké! 
  7. Slijte špagety a rozdělte je na talíře. Těstoviny zalejte omáčkou a posypte sýrem. Bon apetit!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Získejte registraci domén s tld .online, .space, .store, .tech zdarma!
Stačí si k jedné z těchto domén vybrat hosting Plus nebo Mega a registraci domény od nás dostanete za 0 Kč!
Objednat