Menu Zavřeno

Kuřecí mandlové řízečky s mangovou omáčkou

Tohle jídlo budete milovat! Kombinace křehkých kuřecích řízečků v těstíčku se sladko-pálivou  mangovou omáčkou, rýží a šlehačkou je skutečný gastronomický zážitek. A přitom to není vůbec komplikované!

  • ingredience (pro 2 – 3 osoby): 
  • kuřecí prsní řízky 1 – 2 filety 
  • 1 ks mango
  • mango chutney sladké/pikantní ( prodává se v M&S za cca 70 Kč)
  • 1 -2 vejce
  • mandlové plátky (1 balíček)
  • hladká mouka (na obalování)
  • olivový olej (na smažení)
  • rýže ( 1 – 2 varné sáčky) 
  • pepř, sůl
  • voda 
  • šlehačka

Postup:

  1. Dejte vařit vodu na rýži. 
  2. Nakrájejte kuřecí prsa na tenké plátky a naklepejte je paličkou na maso. Řízky poté osolte a opepřete.
  3. do jedné misky nasypte přiměřené množství hladké mouky, v druhé rozšlehejte vejce. Vejce též trochu opepřete a potom přisypte mandlové plátky.
  4. Rozpalte olej na pánvi. Řízky nejdříve obalte v mouce a poté ve vajíčku s mandlemi. Je možné, že mandle budou klouzat zpátky do misky, musíte maso na pánev hodit rychle. Pokud se vám nepodaří na maso dostat příliš mnoho mandlí, nezoufejte. Múžete jich pár nasypat na horní vrstvu masa, které už je na pánvi. 

5. Dejte vařit rýži. Mezitím usmažte všechny řízky do zlatova a odložte je do čistého hrnce s pokličkou.

6. Nechte trochu vychladnout pánev. Oloupejte mango a nakrájejte jej na kostky nebo plátky. 

7. Když je pánev chladnější, vložte na ní nakrájené mango a mangové chutney. Omáčku zřeďte trochou vody a nechte povařit cca 10 minut, dokud není mango měkké. 

8. Rozdělte hotovou rýži  s řízky na talíře a přidejte  mangovou omáčku. Na závěr vše polijte trochou šlehačky.  Dobrou chuť! 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *