Menu Zavřeno

Kuřecí enchiladas

Enchiladas jsou mexické plněné tortily s pikantní omáčkou. Dají se plnit prakticky čímkoliv, já mám nejraději právě tyto kuřecí s pořádnou dávkou sýra…

  • Ingedience ( 6 – 8 ks)
  • Kuřecí čtvrtky (cca 900 g) 
  • 1 cibule
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 plechovka protlaku
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • tortily
  • sůl, pepř, chilli
  • strouhaný sýr (200 g) 
  • olivový olej
  • alobal

Postup:

  1. Nejprve uvaříme kuře. Nechte jej v horké lázni minimálně 1 hodinu, vývar se vám určitě bude hodit na polévku. 
  2. Vyjměte kuře z vody a nechte ho vychladnout.
  3. Nakrájejte cibuli na malé kostičky a vložte je na rozpálenou pánev s olejem. Cibuli posypte cukrem a nechte restovat asi 5 minut. Potom přidejte loupaná rajčata a protlak, ochuťte solí, pepřem a chilli a nechte vařit asi 10 minut. Mezitím rozehřejte troubu na 180°C. 
  4. Odstraňte z kuřete kůži a maso natrhejte na malé kousky do mísy. Omáčku, jež se právě dovařila, nechte trošku oddechnout a potom ji rozmixujte mixérem. 
  5. Část omáčky použijte na vymazání zapékací misky. Malé množství si také nechte na pozdější zalití tortil. Zbytek přidejte k natrhanému kuřeti. 
  6. Do mísy s kuřetem a omáčkou nasypte většinu sýra (asi 150g) a vše smíchejte. Můžete ještě dochutit pepřem a chilli, pokud se vám chuť směsi nezdá dostatečně pikantní. 
  7. Rozložte  masovou směs doprostřed tortily, u spodního kraje si nechte trochu místa. Tortilu zabalte jako miminko a vložte do zapékací mísy. Tento postup opakujte se všemi tortilami. 

7. Když už jsou všechny tortily vyskládané v zapékací míse, polijte je zbytkem rajčatové omáčky a posypte sýrem. Potom mísu přikryjte alobalem a nechte péct v troubě asi 10 minut. Odstraňte alobal a nechte péct dalších asi 5 minut. A můžete servírovat! 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *