Menu Zavřeno

Čínská špenátová polévka s taštičkami

Venku začíná být zima a tma. Co člověka zahřeje nejlépe? No jasně, polévka! Zvláště, když je trochu pikantní…

  • ingredience: (cca 4 porce) 
  • 1 l vody
  • kostka hovězího Masoxu 
  • 1 balíček baby špenátu
  • 1 bílá cibule
  • cca 150g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
  • sójová omáčka (cca 3 –  4 lžíce) 
  • hladká mouka ( cca 150 g) 
  • pepř, zázvor, sůl  

postup:

  1. Dejte vařit vodu. Mezitím si připravíte masovou náplň do taštiček. 
  2. Nakrájejte cibuli.  Půlku pokrájejte na malé kousky, druhou můžete nechat na proužky. Když máte hotovo,  v misce smíchejte najemno nakrájenou cibuli s mletým masem. Směs zalijte sójovou omáčkou (cca 3- 4 lžíce)  a okořeňte pepřem a špetkou zázvoru. Pokud máte rádi slanější jídlo, přidejte ještě trochu soli.
  3. Do druhé misky dejte mouku a zalijte ji trochou vody. Potom vypracujte těsto.  Touto dobou už by se vám  pomalu měla začít vařit voda.  Přidejte kostičku Masoxu, špenát a zbytek cibule. Také polévku ochuťte pepřem, 
  4. Vyválejte těsto. Potom jej nakrájejte na čtverečky ( cca 3 X 3 cm) , které budete plnit masovou směsí. Taky dejte vařit vodu do menšího hrnce, kde budete později  taštičky vařit.
  5. Doprostřed čtverečku dejte malé množství masové směsi. (S množstvím masa to  určitě nepřehánějte, je třeba, aby taštička držela pohromadě.) Spojte všechny okraje dohromady a promněte je, aby se spojily.  Dejte pozor, aby  někde nebyly díry! 

6. Vložte taštičky do vroucí vody. Vařit se budou asi 8 minut. Mezitím ochutnejte špenátovou polévku a dochuťte dle vlastní preference.

7. Vylovte taštičky a rozdělte je na talíře. Potom je zalijte polévkou. Je čas servírovat! 

P.S.: Pokud budete polévku chtít servírovat i druhý den, udělejte si taštičky navíc a vložte je do mrazáku:) 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *